Wat is de lichtwandeling? 

Van 4 tot en met 13 november kan je in het stadscentrum van Aalst gratis de lichtwandeling ‘Maarten en de magie van de mantel’ beleven. Op vier historische locaties komen de tekeningen uit het gelijknamige boek van Mario De Koninck en Nikola ‘IOA’ Hendrickx tot leven. De animaties zijn elke avond te zien van 18 tot 22 uur.  De wandeling is ongeveer 1 km lang en geschikt voor jong en oud. Een folder met plannetje kan je hier downloaden of afhalen in ’t Gasthuys en het infokantoor van Visit Aalst.

We trappen de Sint-Maartenlichtwandeling officieel af op vrijdag 4 november om 17 uur met een concert vol Sint-Maartenliedjes van de Nederlandstalige pop- en rockband Tot Morgen in het museum. Nadien duwen de burgemeester, schepen van erfgoed en alle betrokkenen officieel de lichtknop aan en worden de animaties zichtbaar. Iedereen is welkom!

Wandel mee in de lichtjesstoet 

Op de vooravond van Sint-Maarten, donderdag 10 november doen we iets extra. Die avond wandel je in groep langs de lichtwandeling vergezeld van lampionnen, een Romeinse soldaat te paard, muziek en lekkers. De toegang tot het evenement is gratis en inschrijven is niet nodig. Ontdek het programma hieronder:

  • 15 – 18 uur: lampion maken in het museum
  • 16 – 20 uur: BarLies trakteert deelnemende kindjes op lekkers
  • 17.15 – 17.45 uur: Marimbros brengen de sfeer erin
  • 17.45 – 18 uur: verzamelen op de Oude Vismarkt
  • 18 uur: start Lichtjesstoet begeleid door Romeins soldaat Maarten en de troubadours van Tot Morgen
  • 19 uur: Marimbros verwelkomen Lichtjesstoet terug aan het museum
  • 19 – 19.30 uur: op de foto met Romeins soldaat Maarten en paard
  • 20 uur: voorziene einde

Ik wil het boek en/of de cd kopen!

Het boek Maarten en de magie van de Mantel met tekst van Mario De Koninck en illustraties van Nikola ‘IOA’ Hendrickx kan je voor 15 EUR  kopen in ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst, het infokantoor van Visit Aalst, via de webshop van erfgoedceldenderland.be  en  https://shop.aaargh.be.

De cd ‘Tot Morgen met Sint-Maartenliedjes’ kan je kopen in ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst en het infokantoor van Visit Aalst aan 5 EUR. Liedjesteksten vind je hier.