Koekepeer (15e verjaardag)

Dit jaar blaast ‘Meneer De Koekepeer’ op 15 juli 15 kaarsjes uit. Daarom vonden we het bij Tot Morgen een goed idee om de originele opname van dit monument van onder het stof te halen, digitaal te remasteren en (eindelijk) uit te brengen op alle belangrijke streaming diensten.

Je vindt de single onder meer hier:

We hebben (op de valreep) meegedaan aan de Aalsterse Top 053 en daar hebben wij dankzij jullie (!) vanuit het niets de 20e plaats in de wacht kunnen slepen!

AAN IEDEREEN DIE OP ONS HEEFT GESTEMD: EEN OPRECHTE EN HARTELIJKE DANKUWEL RECHT VANUIT ONS TOT MORGEN HART!

We hopen hiermee een krachtig punt te hebben neergezet in de Aalsterse lijst en hulde te hebben gebracht aan de vorige bezetting van Tot Morgen: Jan De Wint, Maarten De Haeck, Bram De Neve en Jan-Bart Vergeylen (zie zwart wit foto hieronder), met in het bijzonder een groot eerbetoon aan Jan De Wint: hij heeft ‘Meneer De Koekepeer’ bedacht en ziel ingeblazen. En ja, 15 jaar later, speelt de nieuwe bezetting van Tot Morgen (zie foto in kleur hieronder) dit nummer nog steeds en wordt het gesmaakt door Jan en alleman. Hopelijk ook door jou!

Bekijk hier hoe Koekepeer 15 jaar later klinkt tijdens ons meest recente optreden in Café Den Biekerf (zondag 19 maart):

https://www.facebook.com/poppentheater.sloef/videos/pcb.6006019082800342/899466967926090/?type=3&theater

Met dank aan Fransken Gits om dit moment vast te leggen :-).

Trouwens … voor wie zich ooit heeft afgevraagd waarom Koekepeer zo’n raar einde heeft met dat fluitje: dat is een ringtone! Ben je wat handig met je iPhone of Android Smartphone? Download de ringtone dan hier en kom eens als een interessante meerwaardezoeker over als mensen vragen wat voor een leuke ringtone jij toch hebt.